Å løse konflikter er ikke en medfødt egenskap. Det må læres! Gatemegling er en aktivitet som tilbyr verksteder (kurs) i konflikthåndtering for barn og unge i alderen 13-25 år. Vi søker etter deg som brenner for ungdom, og som ønsker å gi ungdom kunnskap i konflikthåndtering. Vi har også et særlig behov for frivillige som kan bidra på dagtid da vi også får oppdrag fra skoler og fritidsklubber, samt andre samarbeidspartnere som jobber med ungdom. Grundig opplæring vil bli gitt i forkant

Vi trenger frivillige til å…

 • Arrangere verksted (kurs) for ungdom i konflikthåndtering
 • Rekruttere ungdom til verksteder (kurs)
 • Delta på stands eller andre aktiviteter i regi av Gatemegling

Hvordan organiseres oppgavene?

Som frivillig i Gatemegling får du jobbe med ungdommer, og du får en unik mulighet til å lære og videreutvikle din kompetanse når det gjelder kommunikasjon og konflikthåndtering. Du vil få tilbud om ulike kurs og oppfølging og du blir del av et større Røde Kors miljø med mange ulike aktivitetstilbud. Som Gatemeglingsinstruktør leder du verksteder (kurs) for ungdom som ønsker opplæring i ikkevoldskommunikasjon og konflikthåndtering sammen med andre frivillige instuktører. Verkstedene består av praktiske øvelser, lek og refleksjoner. Det er spennende, utfordrende og morsomt å være frivillig i Gatemegling! Vi gir deg kursing og verktøy som gjør at du kan bli trygg i rollen som frivillig gatemeglingsinstruktør. Formålet med Gatemegling er å forebygge kriminalitet, vold og destruktiv konflikt blant unge i alderen 13-25 år. Dette forgår gjennom opplæring av ungdom der de tilegner seg konkrete verktøy til å håndtere egne konflikter på en konstruktiv måte, og uten bruk av vold. Gatemegling gir ungdom ferdigheter i konfliktløsning gjennom å øve på å gjenkjenne reaksjoner, følelser og behov i konflikter. På denne måten settes ungdommene i stand til å løse egne konflikter på et lavt nivå, samt bidra til konflikthåndtering og megling i egne miljøer. Gatemegling er forbyggende på den måten at ungdom selv håndterer egne konflikter, før konfliktene eskalerer til mer omfattende voldsbruk og gruppemotsetninger.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som: – er over 25 år. – har et brennende hjerte for ungdom. – tørr å by på seg selv – er en trygg voksen. – er god på å bygge relasjoner – liker å jobbe i team – er fleksibel – er løsningsorientert Det er også en stor fordel om du er flink til å lytte, liker å leke og drive med rollespill da våre verksteder er veldig deltagende og aktive gjennom ulike praktiske øvelser og refleksjoner. Erfaring med å jobbe med ungdom er en fordel, men ikke et krav. Det legges vekt på personlig egnethet.

Krav

 • Må gjennom opplæring
 • Politiattest
 • Taushetserklæring
 • Frivilligkontrakt
 • Over 25 år
 • Gjennomføre obligatorisk opplæring- inkl 6 dagers instruktørverksted
 • I perioder må du sette av fire timer én kveld i uka til gjennomføring av konfliktverksted. Konfliktverkstedene foregår en kveld i uka over 6 uker.
 • Evt være tilgjengelig for å holde verksteder på dagtid, ca 4 timer i uka

Er du usikker på om dette er noe for deg? Ikke nøl med å ta kontakt for mer info.

ann.kristin@hrk.no