Fritid med mening!

Beredskap

Beredskap

 

 

  Hvis noe skulle skje, i tilfelle noen ikke finner mamma, i tilfelle noen blir tatt av ras, i tilfelle noen har et uhell, i tilfelle noen har gått seg bort... I tilfelle noe skulle skje...

 

 

 

Så er vi der...

 

Hjelpekorpset!

 

Nød- og krisesituasjoner

Visste du at beredskapen i Norge ved nød- og krisesituasjoner er basert på frivillig innsats? Redningstjenesten koordineres av politiet og det er også politiet som kaller ut hjelpekorpsene. I vårt beredskapsarebeid er frivillige vår viktigste ressurs.Alle hjelepkorpsere har gode kunnskaper i førstehjelp.Hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer, kan Hjelpekorpset i sin helhet alarmeres, og på kort varsel rykke ut med personell, førstehjelpsutstyr og redningsmateriell. Hjelpekorpset disponerer et stort utvalg av egne kjøretøyer, som mannskapsbiler, ambulanser, båter med mer.

Vi har også satt sammen 2 beredskapstilhengere (Én for vannredning og én landredningshenger) for å raskt kunne rykke ut med nødvendig utstyr. Les mer om utstyret vårt her.

Ved hjelp av kvalifisert mannskap og godt utstyr rykker vi ut for å hjelpe deg. Enten det er du som har gått deg bort, er skadet, eller kansje er den som sitter engstlig igjen hjemme. Vi er trente til å finne personer enten de vil bli funnet eller ikke, og vi vet hva vi skal gjøre dersom det er store eller små skader involvert.

 

Sanitetsvakter

Vi tilbyr også vår kompetanse til det private markedet. Vi stiller med førstehjelpsutstyr og kvalifisert personell, og dersom ønskelig; egen ambulanse på stedet, klar til transport til sykehus/legevakt.

Vi er tilstede ved en rekke sportsarrangement som fotball, håndball, kampsport, trav og motorcross. Vi står klare til å hjelpe enten det gjelder utøvere eller publikum. Vi kurses jevnlig i idrettsskader som gjør at vi kan ta oss skaden på best og mest effektiv måte. Dette gjør at en utøver få en effektiv rehabilitering, og kan komme tilbake i sporten fortere.

Hjelpekorpset er også tilstede ved en rekke andre arrangement som Sildajazz, Havnedager, 17. mai - også videre. Fordi dette er steder det samles mye folk på en gang, er faren for skader også høyere. Det er derfor viktig å ha folk på plass for å kunne ta seg av dette så fort som mulig.

Hvert år når det arrangeres Sildajazz i Haugesund, rigger Hjelpekorpset seg til. Det settes opp eget KO, det monteres fjernstyrte kamera med zoom til å dekke indre kai, PC'er settes opp for å ha kontroll på rutebåter og større fartøy som kommer på besøk til anledningen. Vi har 2 båter i sjøen, og flere patruljer langs indre kai. Alt styres fra KO som har oversikt over kamera, samband og kontakt med AMK (Akuttmedisinsk Kommunikasjonssentral), Politiet, VaktCo og Havnevesen. Vi tar i mot besøkende i båt og geleider dem til riktig plass, samt deler ut brosjyrer om sjøvett.

 

 

Vil du ha oss på ditt neste arrangement? Ta kontakt for pristilbud!

 

 

 

Vintervakt

 

altHver helg med skiføre, og hele påsken - uansett vær, finner du oss på vår fjellsikringsstasjon i Etnefjellene mellom Sandeid, Ølen og Etne. Vi har vaktpost på hytta, og patruljerer skiløypene. Dette for at du skal føle deg trygg, og dersom det skulle skje noe, så er hjelpen alltid nær.

Les mer om vår Fjellsikringsstasjon: Fjellstøl